Image Hotspots Maken In Joomla

In Joomla is het heel eenvoudig om afbeeldingen toe te voegen aan je website teksten. Maar wist je dat je ook heel eenvoudig hotspots kunt aanbrengen op deze afbeeldingen?

Een hotspot is een specifieke plaats op een afbeelding waar je bijvoorbeeld een link kunt plaatsen of een tekstballon met meer informatie over die specifieke locatie van de afbeelding.

Een imagemap

Een afbeelding met hotspots wordt ook wel een imagemap genoemd. Ik heb hierover eerder al een artikel op mijn website gezet (zie het artikel over het maken van een imagemap in Joomla).

In bovengenoemde video had je een programma buiten Joomla nodig (the Gimp) om deze imagemap te maken.

Een imagemap maken in Joomla

Je kunt ook in Joomla zelf een image map maken. De module JA Image Hotspot biedt je de mogelijkheid om vanuit je Joomla beheeromgeving afbeeldingen te laden en daarop hotspots te plaatsen.

Uiteraard heb ik van deze module een video gemaakt:

Een nadeel van de module

De JA Image Hotspot module werkt prima, maar als ik toch een kleine tekortkoming mag noemen, de links naar andere sites vanaf de hotspots openen niet in een nieuw venster.

Normaal gesproken zou ik alle links naar andere websites in een nieuw venster willen laten openen, om zodoende bezoekers niet weg te sturen van mijn eigen website. Maar dat is in deze module dus niet mogelijk. Dit kun je overigens oplossen met een template override voor de JA Image Hotspot module.

Je kunt de JA Image Hotspot module hier downloaden.

You have no rights to post comments