Ontvang mijn gratis e-book!

Wanneer om de één of andere reden je Joomla website verdwenen of beschadigd is, en je moet helemaal opnieuw je website opbouwen, dan is dit heel erg vervelend. Zeker als je al ontzettend veel tijd en energie in je website hebt gestoken, dan kan dit een ramp zijn.

Daarom is het zeer verstandig om regelmatig een backup van je website te maken. Bij eventuele noodgevallen kun je je Joomla site met behulp van de backup snel terug zetten.

Het verhuizen van je Joomla website met een backup

Daarnaast kun je een backup ook gebruiken voor het verhuizen van je website. Stel dat je op je PC (via XAMPP) een complete Joomla website hebt gemaakt, dan kun je die met een backup in zijn geheel verhuizen naar de webserver van je webhoster.

Of je wilt verhuizen van de ene webhoster naar een andere webhoster, met een backup verhuis je in één keer je complete website.

Een backup van zowel de website bestanden als de database

Voor het backuppen van je Joomla site kun je het component Akeeba downloaden en installeren. Met akeeba kun je een complete backup maken van je Joomla website, dus inclusief alle bestanden en mappen en de database.

In de onderstaande video zie je hoe je een backup maakt en hoe je met behulp van een backup je website weer herstelt of verhuist.

 

 

Reacties  

#37 Fred 28-01-2016 11:00
Bij mijn provider maak ik altijd een kopie van de lopende website in een schaduwmap op de server. Daar zet ik ook de backup-gegevens neer van de SQL-database.
Dus als het fout gaat is het een copy-past-actie . wat is daar mis mee?
Citeer
#36 Bernard 16-12-2015 10:17
Hoi Mindert,

Als ik naar de akeeba website ga voor de akeeba-backup te downloaden dan staat bij mij de versie 2.5 er niet bij de oudste versie geeft hij dan 3.3 en mijn versie is 2.5.9 waar kan ik deze vinden ?
Citeer
#35 M Ham 06-11-2015 13:00
Wanneer je vanaf je service provider een backup maakt, en deze op je lokale pc wilt zetten, met behulp van bijvoorbeeld wamp, moet je dan eerst joomla installeren?

Ik krijg namelijk geen foutmelding maar helemaal niets te zien na afloop.
Citeer
#34 Dennis 30-04-2015 12:53
Beste Mindert,
Het is gelukt om mijn site te verplaatsen naar een andere domein via akeeba kickstart (dankzij de duidelijke video), maar na de installatie kan ik niet inloggen op de beheeromgeving van mijn site. Het scherm komt er wel voor, maar na invullen van mijn gebruikersnaam en wachtwoord gebeurt er niks.
Misschien kunt u mij helpen verder helpen zodat de website functioneert.
Alvast bedankt

Met een vriendelijke groet,
Dennis
Citeer
#33 Tran 15-03-2015 20:53
ik heb ook weer andere vraagje nog .
wanneer ik de nieuwe joomla versie 3.4 updaten . de front pagina werkt helemaal niet meer .
Ik werk op dit moment met joomla 3.3

met vriendelijke groet
Tran
Citeer
#32 Tran 15-03-2015 20:50
Beste Minder .
Ik kijk heel zorgvuldig naar jouw video over onderwerp back up . Maar het gaat niet bij me . wanneer ga ik akeeba uploaden en instaleren , geeft die zo foutmelding.
Error
There was an error uploading this file to the server.
Maximum PHP file upload size is too small: This is set in php.ini in both upload_max_file size and post_max_size settings of your PHP settings (located in php.ini and/or .htaccess file)
Heb je enige idee wat is er mis mee..
Alvast bedank
Tran
Citeer
#31 Ger 08-03-2015 17:33
Beste Mindert,

is het ook mogelijk om een back-up te maken met een andere provider dan Joomla, en zo ja, hoe dan te handelen?

bij voorbaat mijn dank in deze en met vriendelijk groet, Ger
Citeer
#30 Nico 17-02-2015 13:57
Beste Mindert,
ook op deze manier nog een 'hartelijk dank' voor de duidelijke video en auditieve instructies.
Het is mij (als een van de vele amateurs in dit veld) daarmee gelukt een nieuwe testomgeving te maken op de webserver waar ook mijn live website staat.
Kan nu gaan upgraden naar 3.3
Vriendelijke groeten
Citeer
#29 Marie-Thérèse 02-02-2015 20:22
Beste Mindert,

Dankzij jouw uitleg in video een gemaakte site probleemloos van test-omgeving naar juiste 'live'map bij provider kunnen overzetten, hartelijk dank !!

Groetjes, Marie-T.
Citeer
#28 René Yedema 25-01-2015 18:28
Met behulp van de video heb ik de Akeeba-backup van mijn website verplaatst naar de localhost (Wamp). Alles ging volgens je handleiding, totdat ik klik op "Bezoek de front-end van mijn webside".Ik krijg de volgende melding:
"Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguratio n and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator at to inform them of the time this error occurred, and the actions you performed just before this error.

More information about this error may be available in the server error log".

Enig idee wat ik mogelijk verkeerd heb gedaan of waar de fout kan zitten?
Hartelijke groet,

René
Citeer

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen