Ontvang mijn gratis e-book!

Wanneer om de één of andere reden je Joomla website verdwenen of beschadigd is, en je moet helemaal opnieuw je website opbouwen, dan is dit heel erg vervelend. Zeker als je al ontzettend veel tijd en energie in je website hebt gestoken, dan kan dit een ramp zijn.

Daarom is het zeer verstandig om regelmatig een backup van je website te maken. Bij eventuele noodgevallen kun je je Joomla site met behulp van de backup snel terug zetten.

Het verhuizen van je Joomla website met een backup

Daarnaast kun je een backup ook gebruiken voor het verhuizen van je website. Stel dat je op je PC (via XAMPP) een complete Joomla website hebt gemaakt, dan kun je die met een backup in zijn geheel verhuizen naar de webserver van je webhoster.

Of je wilt verhuizen van de ene webhoster naar een andere webhoster, met een backup verhuis je in één keer je complete website.

Een backup van zowel de website bestanden als de database

Voor het backuppen van je Joomla site kun je het component Akeeba downloaden en installeren. Met akeeba kun je een complete backup maken van je Joomla website, dus inclusief alle bestanden en mappen en de database.

In de onderstaande video zie je hoe je een backup maakt en hoe je met behulp van een backup je website weer herstelt of verhuist.

 

 

Reacties  

#22 Henk 20-11-2014 16:21
Hallo Mindert
bij het maken van een backup met akeeba krijg ik de volgende melding
"invalid AJAX data: (HTML containing script tags)
Kan jij me vertellen wat dit kan zijn.

Henk
Citeer
#21 Mindert_ 28-08-2014 16:53
Carla zei:
Ook bij mij krijg ik de melding kan extentie niet installeren Wat kun je dan nog doen? wel de nl vertaling binnen gehaald
Groet Carla

Waarschijnlijk is de max upload grootte te klein ingesteld op je webserver. Wat je kunt doen is dit: pak de zip van akeeba uit. Maak vervolgens met ftp een verbinding met de bestanden en mappen van je website (eventueel zoek op deze site op ftp). Open op de webserver de map tmp van je website, en upload daarin de mappen en bestanden uit de zip van akeeba. Vervolgens installeer je akeeba via de optie "installeren vanuit map" in extensiebeheer
Citeer
#20 Carla 21-08-2014 18:49
Ook bij mij krijg ik de melding kan extentie niet installeren Wat kun je dan nog doen? wel de nl vertaling binnen gehaald
Groet Carla
Citeer
#19 Maaike 07-07-2014 10:04
Beste Mindert,

Ik ben zo blij met jouw filmpjes. Het is heerlijk duidelijk, kan alleen maar lukken en als je het filmpje steeds even stopt, kun je samen opwerken. Heerlijk. Mijn website heeft nu een back-up en straks ga ik verder met je filmpje. Intussen laat ik het verder gaan zodat ik al een beetje weet wat ik kan verwachten.

De Capcha hier is wel super vervelend maar dat is bijzaak.

Hartelijke groet van Maaike
Citeer
#18 Ger Nieudorp 20-05-2014 16:27
Dag Mindert,
Met behulp van je zeer duidelijke video's inmiddels een Joomla (3.3.0) websight op mijn pc gebouwd tbv een bewonerscommissie.
Ben nu bezig met de installatie van Akeeba.
Bij het uploaden en installeren van het bestand:
com_akeeba-3.11.0-core.zip
krijg ik de melding: "Er is een fout opgetreden bij het uploaden. Kan geen installatie pakket vinden."
Ook geprobeerd met oudere versies van akeeba, maar met hetzelfde resultaat.
Heb je enig idee waar ik regenaan loop?
Met hartelijke groet,
Ger
Citeer
#17 Jan 06-04-2014 16:57
Hallo Mindert,
Een duidelijke en leerzame video die exact aangeeft wat je moet doen. Het klopt helemaal.
Alleen de mailfunctie binnen mijn website (virtuemart) komt niet goed door, hier moet ik nog eens goed naar kijken waar dat aan ligt.
Citeer
#16 Klaas.nienhuis 18-02-2014 14:25
Hallo,
Op de site, welke is gemaakt onder joomla 2,5,14 heb ik akeeba 10.1 geïnstalleerd. Echter wanneer ik naar het component akeeba backup ga, dan wordt de pagina niet gevonden.
Dit is de link naar de pagina:
http://www.hp-pensioenfonds.nl/pensioen/administrator/index.php?option=com_akeeba

Wat kan hier het probleem zijn?
Citeer
#15 Ben Nieuwhof 05-12-2013 22:05
Hallo Mindert,
Ik heb een Akeeba backup gemaakt van mijn site bij de webhoster, met de bedoeling die op mijn computer (localhost) aan te passen. Ik heb zowel een *.zip als een *.jpa file gebruikt. Installatie gaat goed. Maar wanneer ik als administrator wil inloggen (localhost..... .......administ rator) krijg ik de mededeling "Verboden toegang........ error code 403" . Van alles geprobeerd. Met en zonder kickstart, maar uitkomst steeds hetzelde code 403. Ik gebruik Xampp 1.7.3. en Joomla 2.5.9.
Verder alle instructies volgens jou video gevolgt. Hoe kom ik uit deze impasse?
Met vr groet,

Ben Nieuwhof
Citeer
#14 Mindert_ 14-11-2013 12:47
eddy pyliser zei:
Hallo,

Twee problemen voor onze leek. Ik kan geen foto's plaatsen ttz kan ze wel plaatsen meer op het web verschijnt een kadertje met rood kruisje.

de website kan ik niet vinden via Google

gr eddy 0475 72 14 27

Hallo Eddy,
Anders stuur me even een mail via de contact optie op deze site
Citeer
#13 eddy pyliser 10-11-2013 17:26
Hallo,

Twee problemen voor onze leek. Ik kan geen foto's plaatsen ttz kan ze wel plaatsen meer op het web verschijnt een kadertje met rood kruisje.

de website kan ik niet vinden via Google

gr eddy 0475 72 14 27
Citeer

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen