Ontvang mijn gratis e-book!

Parallax effecten voor JoomlaWat je tegenwoordig steeds vaker ziet, is het zogenaamde parallax scroll effect. Je komt het bijvoorbeeld vaak tegen op zogenaamde "one page" designs.

Parallax is het verschijnsel dat de schijnbare positie van een voorwerp ten opzichte van een ander voorwerp en/of de achtergrond varieert als het vanuit verschillende posities bekeken wordt (bron: Wikipedia).

 

Hoe ziet parallax er uit op een website?

De beschrijving van Wikipedia is lastig om je iets bij voor te stellen.Hoe zou zoiets er nu uit zien op een website.

Een voorbeeld van een parallax effect op een website is dat een achtergrond afbeelding sneller scrollt dan jijzelf, wanneer je een pagina naar beneden scrollt.

Bij deze wil ik je hele fijne kerstdagen toewensen.

Een witte kerst zit er helaas niet in dit jaar. Wil je nu toch de bezoekers van je Joomla website een witte kerst ervaring geven, dan kun je dat doen met een beetje sneeuw op je website. In de onderstaande video ontdek je hoe je dat doet:

 

De snowfalling module kun je hier downloaden.

 

 

Subtiele animaties in JoomlaIn sommige gevallen is het erg belangrijk om de aandacht te trekken van de bezoekers van je website.

Stel dat je een mooi product aanbied op je site, dan wil je wel graag dat mensen de knop om dit product te kopen niet over het hoofd zien.

 

 

Het gebruik van animaties

Dit kan erg goed werken om de aandacht te krijgen van mensen. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen sneller op een knop klikken, wanneer deze een beetje beweegt.

Waarschijnlijk maakt een kleine beweging mensen nieuwsgierig, maar het kan ook zijn dat mensen een kleine beweging automatisch associëren met iets waar je op kunt klikken en dus getriggerd worden om dat te doen.

In Joomla kun je meerdere artikelen op één pagina zetten, wanneer je gebruik maakt van menu items van de types "speciale artikelen" of "categorie blog". Dit is mooi, maar je zou het ook wat overzichtelijker kunnen maken.

Artikelen in tabs weergeven

Als je meerdere artikelen op één pagina weergeeft, dan zou je deze ook in tabs kunnen weergeven. Dit maakt het overzichtelijk en het geeft een leuk effect.

Artikelen kun je in tabs weergeven met de BM Articles Tab module. In de onderstaande video zie je een voorbeeld van hoe je deze module kunt gebruiken: