Ontvang mijn gratis e-book!

Bij deze wil ik je hele fijne kerstdagen toewensen.

Een witte kerst zit er helaas niet in dit jaar. Wil je nu toch de bezoekers van je Joomla website een witte kerst ervaring geven, dan kun je dat doen met een beetje sneeuw op je website. In de onderstaande video ontdek je hoe je dat doet:

 

De snowfalling module kun je hier downloaden.

 

 

Subtiele animaties in JoomlaIn sommige gevallen is het erg belangrijk om de aandacht te trekken van de bezoekers van je website.

Stel dat je een mooi product aanbied op je site, dan wil je wel graag dat mensen de knop om dit product te kopen niet over het hoofd zien.

 

 

Het gebruik van animaties

Dit kan erg goed werken om de aandacht te krijgen van mensen. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen sneller op een knop klikken, wanneer deze een beetje beweegt.

Waarschijnlijk maakt een kleine beweging mensen nieuwsgierig, maar het kan ook zijn dat mensen een kleine beweging automatisch associëren met iets waar je op kunt klikken en dus getriggerd worden om dat te doen.

In Joomla kun je meerdere artikelen op één pagina zetten, wanneer je gebruik maakt van menu items van de types "speciale artikelen" of "categorie blog". Dit is mooi, maar je zou het ook wat overzichtelijker kunnen maken.

Artikelen in tabs weergeven

Als je meerdere artikelen op één pagina weergeeft, dan zou je deze ook in tabs kunnen weergeven. Dit maakt het overzichtelijk en het geeft een leuk effect.

Artikelen kun je in tabs weergeven met de BM Articles Tab module. In de onderstaande video zie je een voorbeeld van hoe je deze module kunt gebruiken:

 

Normaal gesproken ziet een Joomla artikel er redelijk rechttoe rechtaan uit. De alinea's met tekst staan altijd onder elkaar.

De alinea's opdelen in kolommen

Als je willt, dan kun je de alinea's wel opdelen in kolommen. Dit kun je doen met tabellen of met div's. Echter, dit is best wel een gepuzzel en je moet soms flink wat experimenteren om een goed resultaat te krijgen.

De Columnizer plugin

Met de Admiror Columnizer plugin kun je heel eenvoudig de alinea's in je Joomla artikelen opdelen in kolommen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld de ene alinea opdelen in twee kolommen en de andere alinea in vier kolommen. Je kunt het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt.

In de onderstaande video ontdek je hoe je de plugin gebruikt:

Nadeel van de plugin

De plugin maakt gebruik van tabellen om de artikel teksten op te delen in kolommen. Eigenlijk behoren tabellen alleen gebruikt te worden voor tabel data en niet voor tekst layout.

Echter, wanneer je af en toe deze plugin gebruikt voor het opdelen van je artikel teksten in kolommen, dan is het niet zo'n probleem.